Red Mini


Dintotdeauna mi-au placut masinile. De mica ma vedeam conducand masina tatalui meu, pe vremea aia, o Dacie 1310. Aveam 9-10 ani pe atunci si tin minte ca tata nu se prea descurca cu condusul pentru ca facuse scoala de soferi abia la 37 de ani, prin 2000. Parca voiam si eu sa vad cum e la volan. Cred ca ma gandeam: “oare daca tata nu se descurca prea bine, si el se descurca la toate, o fi asa greu?”.

Ah Dacia! Eu n-am mai apucat sa o conduc. Asta pentru ca 6 ani mai tarziu ai mei si-au luat un Matiz nou nout, care anul asta implineste 10 ani la ei. Chiar radeam cu tata la telefon ca spunea: “daca tine inca 8 ani o sa-i fac un tort, asa, ca de majorat”!

Apropo de majorat, nici nu aveam 18 ani impliniti si eu incepeam scoala de soferi. Aflasem cu o zi inainte de a incepe orele de condus, tata fiind autorul faptei. Tata, iti multumesc ca m-ai incurajat si m-ai sprijinit! Am invatat sa conduc tot pe un Matiz, cu un instructor care urla la mine ca nu dau drumul la ambreiaj cum ar trebui…  Nu-mi doream sa dau pentru permis chiar atunci pentru ca eram stresata cu BAC-ul, dar acum ca ma gandesc, chiar a fost right on time. Am terminat scoala, am luat carnetul din prima si in timp am invatat sa conduc. Da, in timp. Cred ca inveti sa conduci cu adevarat dupa ce conduci de ceva timp, dupa ce ai trecut prin anumite situatii si dupa ce ai condus diverse masini.

Acum, dupa 7 ani de condus, am ocazia sa testez diverse masini. Totul o sa fie documentat ca sa iti arat si tie, aici, ce s-a intamplat la fata locului, cum m-am simtit si prin ce peripetii o sa trecem. Sper sa imi fii alaturi pentru ca o sa fie ceva diferit si o sa incerc, pe cat posibil, sa te fac sa intelegi cam cum e sa conduci fiecare dintre masini. Cine stie? Poate te incumeti si tu la un test-drive!

MINI COOPER COUNTRYMAN D ALL4

Miercurea trecuta ajungeam la Autotransilvania, Cluj. Aici ne-am intalnit cu Alexandra, am semnat un formular si am discutat treburi pe care trebuie sa le stii inainte sa faci un test-drive. Anyway, sa ajungem la partea interesanta. Aveam in fata mea 3 modele MINI: CLUBMAN ALL4, CABRIO JOHN COOPER WORKS si MINI  COOPER COUNTRYMAN D ALL4. Mai sincer, mi-era putin frica sa conduc acel model John Cooper Works pentru ca avea peste 200 cai putere, buton sport si alte nebunii! Aa, sa nu uitam scaune sport si asa mai departe. Nu-i nimic ca incet-incet ajung si acolo. Stai sa vezi.  Pana una alta am ales Countryman pentru ca era mai friendly pentru o femeie, plus ca e automata si am vrut sa vad cum e sa conduci o masina de acest fel. Aveam un feeling ca prima masina de la reprezentanta BMW, pe care urmeaza sa o conduc, o sa fie rosie si asa a si fost. *big smile* Deaia m-am si dat cu ruj rosu, haha!

MINI COOPER COUNTRYMAN D ALL4

Daca esti barbat si citesti asta, sunt convinsa ca ar trebui sa arunci un ochi si peste configuratiile celorlalte doua modele MINI, doar apasa pe numele fiecaruia(mai sus) si ramai surprins. Daca esti femeie, ei bine, imi vei da dreptate ca am ales modelul asta. Vine manusa unei femei careia nu ii e frica sa conduca o masina mai mare, unei femei sigure pe ea. Ok, nu conchid ca e o masina pentru doamne. Este, in acelasi timp, ideala si pentru barbatii carora nu le sunt necesari mai mult de 112 cai putere. Avand tractiune integrala*, poti sa o iei la un off-road, cu baietii, linistit. *Puterea motorului este distribuita între puntile fata si spate (in situatii obisnuite de condus, pana la 50% din forta de inaintare este canalizata spre partea spate, in timp ce in situatii extreme aceasta ajunge pana la 100%). 

Cutia automata intr-adevar usureaza condusul si este si un beneficiu enorm in aglomeratia orasului. M-am descurcat destul de bine pentru prima data la volanul unei masini cu cutie automata, dupa spusele Alexandrei. Dar faza e ca atat de ciudat ma simteam ca imi juca mintea feste cu schimbatul de viteze… piciorul stang nu isi mai gasea locul, chiar am ras bine pe treaba asta.

MINI COOPER COUNTRYMAN D ALL4

Well, eu una, prefer cutia de viteze manuala. Imi place senzatia pe care mi-o ofera condusul per total si ador sa schimb vitezele. Insa, trebuie sa recunosc, e muuult mai comod sa conduci o masina cu cutie automata. Deja ma si imaginam in centrul Clujului: masini bara la bara, aglomeratie, oameni grabiti si nervosi. Ah, ce usor mi-ar fi sa conduc masina asta la ore de varf… Pentru experienta pura de condus, abia astept sa testez alte modele cu cutie normala de viteze. Sunt foarte curioasa ce modele ne vor propune Autotransilvania in continuare!

Mini Countrymen All4 Cooper D e genul de masina care te cucereste rapid si garantat prin usurinta cu care se conduce, designul actual si prin faptul ca nu e chiar MINI – e destul de incapatoare si pe mine una m-a facut sa ma simt in siguranta. Chiar mi-ar placea sa o iau din nou la un test-drive mai lung data viitoare cand va fi disponibila. Mi se pare mie sau s-ar incadra perfect pe drumurile din Tarnita(Cluj people)? Stau si ma gandesc acum… cam cat de tare ar fi sa-mi pun piesele preferate si sa conduc pe strazile inconjurate de copaci…? Dar o sa facem si asta, promit.

MINI COOPER COUNTRYMAN D ALL4 MINI COOPER COUNTRYMAN D ALL4 MINI COOPER COUNTRYMAN D ALL4 MINI COOPER COUNTRYMAN D ALL4 MINI COOPER COUNTRYMAN D ALL4

Outfit details:

Maieu: H&M

Pantaloni: Stradivarius

Adidasi: Bershka

MINI COOPER COUNTRYMAN D ALL4

Daca n-ai condus niciodata o masina automata, inveti repede. E usor sa te obisnuiesti cu binele, haha! Pentru detalii amanuntite despre acest model, apasa pe urmatoarea fotografie. Am pornit teleportorul catre site-ul oficial MINI, unde te vor lamuri perfect in legatura cu orice intrebare ai avea. Have fun!

MINI COOPER COUNTRYMAN D ALL4

Photo credits: The Boogieman

Long story short

Desi am condus-o doar 20 min, pot sa spun ca m-am simtit comfortabil si in siguranta. Se tine bine pe drum dar face fata si in absenta lui, dupa cum ai vazut in poze. E jucausa, trage bine si amuzant e ca m-a derutat complet cutia automata la inceput!

Abia astept urmatoarele experiente!

P.S. As vrea sa-mi spui ce iti place la masina asta si poate-mi recomanzi vreo masina care iti place tie, cine stie, poate o sa fie in curand aici.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.