Cele 7 legi spirituale ale succesului


Cele 7 legi spirituale ale succesului*

De curând am citit cartea “Cele șapte legi spirituale ale succesului” scrisă de Deepak Chopra. Aș spune, mai degrabă, și i-aș da dreptate lui Deepak Chopra, că se pot numi mult mai bine “Cele șapte legi spirituale ale vieții” pentru că se bazează pe inteligența naturii și pe procesele prin care totul ia naștere în univers. În ultima vreme am citit mai multe cărți de acest fel, aceasta venind cumva să facă un fel de rezumat practic pentru mine. Chiar cred că aceste cărți au ajuns cu un scop înspre mine, nimic nu e întâmplător în viață. Roxi, cea care a realizat fotografiile, mi-a recomandat-o.
Întotdeauna am împărtășit cu voi fiecare produs, haina, restaurant sau emoție pe care am simțit că trebuie să le șțiți și voi. Sunt unele lucruri și informații care nu trebuie păstrate doar pentru noi. După ce am citit cartea asta mi-am zis: “trebuie să fac un articol pe blog, să vă transmit cumva informațiile astea, cât mai succint”, poate apoi vor fi persoane care și-o vor dori în bibliotecă. Și nu doar în bibliotecă, dar în mâini, o dată la ceva vreme pentru că avem tendința de a uita.
Așadar, sunt 7 legi pe care le putem exersa individual începând cu duminica și cu prima lege:
Legea potențialității pure
– presupune să medităm, conectându-ne la sinele interior, la tăcerea ce există în interiorul nostru, măcar 30 minute dimineața și 30 minute seara.
-să ne conectăm cu natura în tăcere, admirând un apus pe un câmp, pe o plajă, ascultând ciripitul păsărilor într-o pădure, mirosind un câmp de lavandă, orice care ne apropie de natură
-să nu judecăm nimic și să nu aplicăm etichete niciunei situații sau persoane.
 Legea Dăruirii
– presupune bineînțeles să darium ceva fiecărei persoane pe care o întâlnim. Poate fi un zâmbet sincer, o rugăciune, o floare, un compliment, o informație prețioasă, un  sfat, o ciocolată, o îmbrățișare, un sărut.
– nu putem dărui cu adevărat decât atunci când știm să primim; trebuie să fim deschiși și să primim darurile vieții: răsăritul soarelui, faptul că suntem în viață, daruri materiale sau orice alt dar pe care îl primim.
– afecțiune, respect, apreciere și iubire – trebuie să le dăruim înainte să ne așteptăm să le primim.
Legea Karmei
– nu există decât momentul prezent, trebuie să fim pe deplin conștienți de deciziile noastre, din fiecare moment al zilei, nu doar cele foarte importante.
– pentru fiecare alegere trebuie să ne adresăm două întrebări: “Care sunt consecințele alegerii mele?” și “Ne va aduce această alegere – mie și celor din jurul meu, care sunt afectați de ea – mai multă fericire și împlinire?”
– urmărind felul în care corpul nostru reacționează la aceste întrebări, vom putea lua decizia care ne produce confort interior și o vom putea analiza cu ajutorul lucidității interioare și a minții.
– ce dăm este ceea ce primim.
Legea efortului minim
– presupune practica acceptării: acceptarea momentului de acum, exact așa cum este el – nu cum ne-am dori noi să fie.
– lucrurile nu sunt întotdeauna așa cum vrem, însă trebuie să ne asumăm responsabilitatea asupra vieții noastre și să nu condamnăm vreo situație sau vreo persoană, nici chiar pe noi înșine; orice problemă este simultan o ocazie – iar felul în care reacționăm față de ea este difinitoriu, ne poate sau nu oferi o ocazie de a evolua pe viitor sau nu.
– transcende nevoia de a-ți apăra mereu punctul de vedere și a avea dreptate.
geantă bonprix
pălărie bonprix
rochie bonprix
Legea intenției și a dorinței
– creează o listă cu toate dorințele și poart-o cu ține, citește-o înainte de somn, înainte de meditație și dimineața când te trezeșți.
– nu te gândi la asta ca și la o acțiune stupidă și concentrează-te pe ceea ce poți face în momentul prezent
– dacă tu nu vei crede în ține, nimeni nu o va face.
Legea detașării
– acceptă pe toată lumea exact așa cum e, acceptă-te pe ține așa cum eșți și acceptă situația și felul în care decurg lucrurile fără a încerca să îți impui soluțiile forțate asupra problemelor deja existente, creând astfel noi probleme
– participa la evenimentele din jurul tău cu o implicare detașată.
– fii deschis față de incertitudine, din haos vor răsări spontan soluții la probleme.
– nu te atașa de rezultate, crede că ele vor apărea; de multe ori ne punem o dorință în care ne concentrăm foarte mult pe lipsa care ne generează dorința și ne agățăm de rezultat, amărându-ne atunci când nu se întâmplă imediat.
Legea Dharmei
– oricât de implicați am fi să trăim, să nu uităm să ne reîntoarcem la conștiința dinăuntrul nostru
– menirea în viață presupune manifestarea talentului nostru în folosul comunității; acel lucru la care suntem buni și pe care îl facem cu plăcere, uitând de trecerea timpului, mâncare sau recompensă materială
– trece pe foaie toate talentele tale și apoi toate lucrurile pe care le faci cu plăcere derivând de acolo, pune-le în folosul comunității și ele îți vor aduce satisfacția de a fi de folos, succesul în viață.
Photography
photographic evidence

Outfit

bonprix
Bineînțeles, acesta este doar un scurt conspect(cu informatii scoase din context, așadar poate nu au un impact la fel de mare), legile acestea vor avea mai multă însemnătate dacă vei citi cu atenție toată cartea și dacă eșți deschis spre învățăturile spiritualității, spre conectarea cu natura și spre meditație – conectarea cu tine. Sper să fi fost totuși ca o mică sămânță care a prins rod în adâncul sufletului tău și să-ți fi trezit curiozitatea. Am citit până acum multe cărți de dezvoltare personală, însă ca și acestea despre care am mai povestit, care se bazează pe legile universului și pe spiritualitate, nu m-a ajutat niciuna.
*ideile nu imi apartin.
Cartea originala se numeste "Cele 7 legi ale spiritualitatii" - Deepak Chopra, aparuta la editura MIX.

 

 

 

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.